En iyi Tarafı yangın kapısı

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği hakkında size vukuf verecektir.

Yangın kapısı kilidi asılmışrken özen edilmesi gereken en önemli uzuv ürkü bar ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin berhavaa düşmesidir.

Alelumum pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının yaklaşanında bulunurlar ve kişilerin binaya yine girmeden ortam seviyesine emin bir şekilde ulaşmalarını sağlamlarlar.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir gayrı özelliği kilit + şube seti veya panik bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü amerikan bar kilit sistemidir. Bu yöntem sayesinde kapı yegâne bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlanabilir.

Yangın yahut ivedili vaziyet vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla boşaltma edilmesi yürekin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Malzeme: Yangın kapılarında çoklukla çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanırlıklidir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara mütenasip olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve sorunaretler kullanılır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın merdiveni, her çbedel yapı içerisinde mevcut insanoğluın ve özge etkiliların yangın veya rastgele bir müstacel mevki esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin bünyelmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme mevla, örgülması zorunlu, binaların vazgeçilemez unsurları ortada nokta almaktadır.

Açılıp - kapanma hizmetlevinin sorunsuz namına getirilmesi müstelzim yangın kapısı mekanizmalar olan Yangın Kapılarında mukannen periyotlarla bu kalıp kontrol edilmelidir. 

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli başlı standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut henüz nazikçe gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip bapda bir standart olmadığı dâhilin sac lafınlığı 1.0 mm yahut henüz zayıf kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapısını öbür ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara sağlamak mümkündür. Ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Report this wiki page